torstai 23. lokakuuta 2008

Anime Arvostelu: Kono Aozora ni Yakusoku Wo

Kono Aozora ni Yakusoku Wo


Virallinen sivu


Jaksoja 13
Laji: Komedia , Draama , Haaremi
aka: Melody of the Sun and Sea
Tullut televisiosta: 04.04.2007 - 27.06.2007


Sarja kertoo pienestä Minamisatoun saaresta jonka asukas määrä on kasvanut valtavasti vuosia sitten kun suuri yritys rakensi tehtaitaan saarelle ja näin ollen työvoimaa tarvittiin.
Nyt kuitenkin vuosien päästä suuryritys on päättänyt vetäytyä pois saarelta ja sulkea tehtaansa siellä.





Sarja kertoo 7 henkilöstä jotka asuvat koulun asuntolassa ( 6 oppilasta ja 1 opettaja ). Asuntolassa on ollut ennen paljon enemmän asukkaita mutta koska saarella ei ole töitä niin monet perheet ovat muuttaneet pois saarelta ja näin ollen koko asuntola on vaarassa joutua purku-uhan alle. Nämä viimeiset asuntolan asukkaat ovat kehittäneet välilleen lähes perhesuhteen joten ero viimeisen kouluvuoden jälkeen ei tule olemaan helppo.




Tarinaa kerrotaan asuntolan ainon miespuoleisen henkilön Hoshino Watarun näkökulmasta.
Sarjaan on onnistuttu tuomaan hienosti asukkaiden läheisyys ja riippuvaisuus toisistaan. Sarjan aikana Wataru kertoo suhteistaan muihin asukkeihin ja miten on tutustunut heihin. Wataru ja yksi asuntolan tytöistä Hayama Umi ovat tunteneet toisensa jo lapsuudestaan asti ja heidän vanhempiensa välillä on tapahtunut tiettyjä asioita joista ei tahdota saarella puhua ja jonka seurauksena saaren vanhempi väestö syrjii Umia. Umi on kuitenkin hieman ihastunut Wataruun ja näin ollen viihtyy saarella.






Sarja ei ilmeisesti ole liian suurta suosiota päässyt nauttimaan koska ensimmäiset fansubit tulivat vasta vuotta myöhemmin kuin koko sarja tuli tv:eestä.


Arvosana:

Plussat ja Miinukset

+ Sarjan vakuuttava tunnelma
+ Hahmot

- Lyhyt
- Jätti aukkoja tarinaan

Alkuperäisteoksen ( visual novel ) luku voisi selventää juonen aukkoja kun kuitenkaan ei näin lyhyeen sarjaan saada kaikkea sopimaan. Suosittelen Katsomaan jos lajityypin sarjat uppoavat.

Arvostelija: ZaNI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti