tiistai 11. marraskuuta 2008

Anime Arvostelu: Clannad

Jotain hieman vanhempia arvostelujani, jotka eivät enää välttämättä täytä omia arvostelukriteerejäni, mutta luulisin niiden olevan tänne vielä sopivia.
Clannad (tv)
Genret: Draama, Komedia, Romanssi, Koulu
Pituus: 22+1 jaksoa
Arvostelija: Metdragoid

Clannad perustuu ehkä yhteen suosituimmista Visual Novelleista mitä japanissa on. Clannadin on luonut Kanonista ja Airista tuttu Key ja jonka kuten tavallisesti on animoinut Kyoto Animation. Jos olet tykännyt näistä aikaisemmista teoksista niin tykkäät luultavasti Clannadistakin.

   

Clannad alkaa aika tyypilliseen tapaan jossa sarjan päähenkilö Tomoya joka ei niinkään ole kiinnostunut koulunkäynnistä tapaa sattumalta Nagisan tytön jolta puuttuu itsevarmuutta. Alunperin Tomoya ajatteli vain härnäillä tätä tyttöä hieman, mutta siinä samassa päätykin myös auttamaan Nagisaa teatteri kerhon perustamisessa, jolloin hän samalla tapaa ihmisiä joita muuten ei olisi. Pikkuhiljaa Tomoya joka tähän asti on tunnettu pienenä häirikkönä alkaa avautumaan ympärilleen oleville ihmisille, päätyen samalla kohtaaman näiden ei niin onnelliset menneisyydet. Kaikki tämä tutulla Key laadulla.

   

Clannadin animaatiojälki on hyvin sulvaa, sekä piirtojälki on selvää ja värikästä. Taustat ovat myös hyvin tehtyjä, kaikki tämä on sellaista jota on Kyoto Animationilta totuttu näkemään ja se ei petä.

   

Sarjan ääninäyttely on mielestäni hyvin loistavaa ja hahmoille hyvin sopivia tuoden hyvin esille hahmojen tunteet. Ääniefekteissäkään ei ole moittimista vaan ovat hyvin sopivia, vaikka ne eivät olekkaan mitään mieleenpainuvia kuin muut sarjan osa-alueet. Clannadin taustamusiikitkin ovat hyvin tunnelmallisia tuoden oikeissa paikoissa oikeanlaisen tunnelman esille. Clannadin äänimaailma kokonaisuudessa on varsin ja sopiva sarjaan.

   

Sarjaa voi varauksetta suositella kaikille jotka ovat pitäneet Keyn/KyoAnin edellisistä teoksista tai lähes kaikille ketkä vain pitävät laadukkaasta animesta. Clannadin komedia kohtaukset ovat täyttä kultaa ja osa hyvinkin mieleenpainuvia. Lisäksi sarjan dramaattisemmat kohtaukset ovat välillä hyvin liikuttavia, mutta dramaattisemmat kohtaukset ovat vielä tulossa sarjan After Story osiossa, joka tulee myöhemmin tänä vuonna. Joten sarja ei ole vielä aivan päättynyt, mutta silti loppunut sopivasti. Ja suosittelen välttämään spoilereita erittäin suuresti after story osiosta, jos itse vain voisin poistaa spoiler tiedot aivoistani niin poistaisin. Mutta kaikenkaikkiaan Clannad on jo tähän mennessä ollut erittäin mainio sarja ja lisää on tulossa. Erittäin suositeltavaa katsottavaa.

Arvosana 9-/10

   

Plussat:
+ Hahmot
+ Komedia
+ Paikoitellen erittäin tunteellinen


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti