tiistai 7. huhtikuuta 2009

Anime kevätkauden prevuja 2009

Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles

Genret: Sota , Toiminta
Kirjoittanut: ZaNI


Valkyria Chronicles, Segan tekemä PS3:n yksinoikeus strateeginen roolisotapeli saa anime versi
onsa. Sarja kertoo pienestä Gallian valtiosta kahden suurvallan keskellä. Maa elää rauhaisaa eloa kunnes naapurivaltio aloittaa suuren hyökkäyksen Galliaa vastaan. Sarja kertoo Welkin Gunther:istä ja Alicia Melchiott:ista jotka joutuvat pakenemaan sodan alkaessa kotilaupunkistaan maan pääkaupunkiin, jossa he kummatkin liittyvät armeijaan puollustamaan maataan. Sarja vaikuttaa katsottavalta kun pelin upea käsinpiirretyn tyylinen maailma on saatu siirrettyä myös animeen. Tuomio: Pakkokatsoa jos pidit pelistä ja suositeltava muillekkin


Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Genret: Toiminta, Komedia, Draama
Kirjoittanut:
Metdragoid

Tämä ei ole jatkoa alkuperäiselle FMAn animelle, vaan aloittaa täysin alusta, aikeenaan seurata mangan juonta paremmin, koska alkuperäinen anime erosi siitä varsin paljon. Ja ensimmäinen jakso antoi suuren määrän vihjeitä siitä, että nyt seurataan mangaa. Muutenkin tuotantoarvot näyttävät olevan kunnossa, näyttäen erittäin hyvältä.

Tuomio: Pakkokatsoa sarjan faneille, ja erittäin laadukasta katsottavaa uusillekin ihmisille.Phantom ~Requiem of Phantom~


Genret: Toiminta, Draama
Kirjoittanut:
Metdragoid

Phantom perustuu Nitro+ tekemään VNnään nimeltä Phantom of Inferno. Tarina kertoo alamaailmassa sijaitsevasta yhdistymästä Infernosta ja näiden kouluttamista salamurhaajista Phantomeista. Tarina alkaa kun pahaa aavistamaton turisti joutuu jotenkin heidän kokeidensa kynsiin ja paljastuukin varsin hyvän potentiaalin omaavaksi henkilöksi. Täten hänestä nähtävästi tulee yksi Infernon phantomeista zwei ja alkaa tekemään heille hommia. Koska kyseessä on Nitro+ teokseen perustava teos niin kyseessä tulee varmasti olemaan jossain määrin ainakin veristä menoa ja ase taisteluita ainakin riittämiin. Kaikkea tätä säestää vielä varsin hyvä animaatio jälkikin. Mikään pahemmin sarjan ensimmäisessä jaksossa ei vaikuttanut olevan vialla.

Tuomio: Toiminnasta ja asetaisteluista pitäville henkilöille.


Shinkyoku Soukai Polyphonica: Crimson S

Genret: Fantasia , Taika , Musiikki
Kirjoittanut: ZaNI


Polyphonica on täällä taas, sarja ei ole jatkoa edelliselle sarjalle vaan kertoo Phoron:in ,
Corticarte:n ja heidän kumppaniensa kouluvuosista. Sarjan animaatio vaikuttaa olevan sitä peruslaatua mutta mikä tärkeintä sarjan kuitenkin keskittyessä musiikkiin, musiikit ja ääninäyttely ovat laadukkaalla kannalla. Sarja toivottavasti tulee selventämään alkuperäisen tynkäsarjan epäselvyyksiä.

Tuomio: Jos alkuperäinen sarja upposi on tämä mukavasti selventävää, mutta uusille katsojille täytyy suositella alkuperäisen sarjan katsomista ensin.Tears to Tiara

Genret: Fantasia , Haaremi , Toiminta , Taika
Kirjoittanut: ZaNI

Perustuu Leaf:in tekemään strategisen roolipelin ja visual novellin yhdistelmään.

Suuren valtion hyökätessä pieneen syrjäiseen kylään he löytävät Rhiannon:in edes menneen haltiakuninkaan tyttären ja tajuavat että hänen avullaan on mahdollista herättää muinanen paholaiskuningas Arawn henkiin
. He kaappavat tytön mukaansa. Kylän miesten saapuessa paikalle heille selviää tilanne ja näin alkaa matka pelastamaan Rhiannon:ia. Sarja vaikuttaa hyvin tehdyltä, sarjan animaatio on mukavan näköistä ja sopii sarjan tyyliin, musiikit ja ääninäyttely eivät loista mutta suoriutunevat tehtävästään.

Tuomio: Jos fantasia kiinnostaa tämä on sinulle, muuten ei.Sengoku Basara
Genret: Toiminta, What the fuck were they thinking when they made this
Kirjoittanut: Metdragoid

[x] TURN YOUR BRAINS OFF
[x] PUT YA GUNS ON
[x] ENJOY
[x] NORIO FUCKING WAKAMOTO
[x] AWESOME

Tuomio: Kunhan et odota mitään maailmaa suurempaa, niin viihdyttävää tavaraaAsura Cryin’

Genret: Toiminta, Komedia, Mecha?, Ghost of dead girlfriend
Kirjoittanut: Metdragoid

Asura Cryin’in päähenkilö Tomoharu joutui, joskus lapsuudessaan onnettomuuteen, johon myös hänen silloinen tyttöystävänsäkin varmaan joutui ja kuoli. Nykyään tämä hänen tyttöystävänsä sitten seurailee häntä haamuna, kun Tomo jatkaa normaalia elämäänsä koululaisena. Eräänä päivänä sitten Tomo saa salaperäisen salkun veljeltään, joka matkaa ympäri maailmaa ja tekee tiesmitä salaperäisiä hommia. Salkku sattuu olemaan myös varsin kuumaa tavaraa tietyissä piireissä, ja ikään kuin Tomo joutuu näiden tapahtumien ristituleen… yada yada yada, ja loput arvaattekin varmaan, kunhan sanon, että mitään odotetusta poikkeavaa ei tapahdukaan. Vaikka sarja ei omaperäisyydellään yllätäkään on se varsin hyvin toteutettu ja sen tuotanto arvot vaikuttaisivat olevan myös kohdallaan. Ja mainitsinko jo, että sarjassa on kuolleen tyttöystävän haamu?

Ja jos mietitte, niin kuolleiden tyttöystävien haamut ovat yksi minun fetisseistäni, ja jota näkee liian vähän missään medioissa.

Tuomio: Ei maailmaa mullistava, mutta ihan viihdyttävä, jos ei parempaa katsottavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti