tiistai 11. marraskuuta 2008

Anime Arvostelu: Spice & Wolf

Jotain hieman vanhempia arvostelujani, jotka eivät enää välttämättä täytä omia arvostelukriteerejäni, mutta luulisin niiden olevan tänne vielä sopivia.


Spice & Wolf (tv)

AKA: Spicy Wolf, Ookami to Koushinryou
Genret: Keskiaikainen Fantasia, Slice of Life, Seikkailu, Komedia, Ekonomia?
Pituus: 13 jaksoa
Arvostelija: MetdragoidSpice & Wolf on samannimiseen kevyt romaani sarjaan perustuva anime. Sarja oli hyvin erillainen verrattuna siihen mitä yleensä seuraan, mutta yllätyin erittäin positiivisesti sarjan suhteen ja siitä tulikin yllättäen yksi suosikeistani kauttaaikojen.

   

Spicy Wolf sijoittuu keskiaikaiseen fantasia maailmaan, mutta tässä sarjassa taikoja ei lentele puolilta toisille taikka löydy mitään ûber miekkamiehiä niin kuin fantasia sarjoissa yleensä on. Kyseessä siis on varsin realistinen keskiaikainen maailma, jos nyt ei lukuun oteta jättiläis susia(jotka pystyvät ottamaan myös ihmisen muodon) ja muitakin olentoja saattaa olla. Craft Lawrence (sarjan päähenkilö) on ammatiltaan kulkukauppias joka kiertelee maita ja mantuja ostaen ja myyden erilaisia tavaroita paikasta toiseen. Hänen tavoitteensa on kasvattaa tarpeeksi pääomaa perustaakseen oman kauppansa joskus tulevaisuudessa. Eräänä päivänä ohikulkumatkallaan eräässä kylässä hän vahingossa vapauttaa kylän jumalana palvoman jättiläissuden Horon, jonka kanssa kyläläiset muinain olivat tehneet sopimuksen, että tämä antaisi kylälle tuottoisan sadon. Mutta nykyään kylälaiset eivät enää uskoneet häneen ja olivat alkaneet käyttää omia konstejaan maanvijelyssä, täten Horo katsoi täyttäneen oman osansa sopimuksesta ja päättii pyytää Lawrencelta apua paluussaan omaan kotiinsa pohjoisen metsiin. Lawrence hyväksyi tämän ehdon sillä että Horo auttaisi häntä hänen liiketoiminnassaan. Tästä alkoi näiden kahden erilaisen kumppanuksen matka. Sarjan juoni ei ole mitään maitaja mantuja rikkova, mutta siltin se on mielekästä seurattavaa että miten nämä kaksi henkilöä tulevat tekemään ja selviämään. Oli kyseessä sitten matkalla käytävät keskustelut Lawrencen ja Horon kesken kun he yrittävät päästä toistensa "niskan päälle", heidän kauppaneuvottelunsa ja suunnittelunsa taikka tiukat tilanteet johon he joutuvat kauppiaiden petollisuuden tai kirkon sääntöjen takia niin heidän matkansa seuraaminen on rattoisaa ja rauhallista ajanvietettä.

  

Sarjan animaatio taikka piirtojälki ei ole mitää palkintoja voittavaa, mutta ei myöskään mitään rumaakaan. Mutta sarjan värimaailma joka on hieman harmaa sopii siihen täydellisesti ja luo hyvinkin uskottavan ja tunnelmallisen keskiaikaisen maailman.

   

Spice & Wolffin äänimaailma on kuitenkin loistava ja luo hyvin keskiaikaisen tunnelman musiikkeineen. Sarjan ääninäyttelykin on varsin hyvää ja sopivaa. Ja ääniefektit sopivat varsin hyvin.

   

Sarja ei välttämättä sovi aivan kaikille, mutta niille joille se sopii niin tulevat nauttimaan sarjasta varmasti. Jos etsit rauhallista ja rattoisaa sarjaa hyvillä hahmoilla ja jossa on omaperäinen asetelma taikka kaipaat vain jotain erilaista katsottavaa niin Spice & Wolf on juuri sinulle. Ainut huono asia sarjassa on sen lyhyys, tälläisiä sarjoja kaipaisi enemmänkin. Mutta onneksi sarja ei juonellisesti päättynyt ja sen alkuperäis teos jatkuu yhä, joten on hyvinkin mahdollista jos vain sarja menestyy tarpeeksi hyvin, että lisää tulisi joskus. Mielestäni erittäin hyvä sarja jonka tapaisia saisi olla enemmän, joten toivokaamme että tulevaisuudessa saisimme vielä nähdä lisää Lawrencen ja Horon matkasta.

Arvosana: 9/10

   

Plussat:
+ Lawrence ja Horo
+ Tunnelma
+ Omanlainen

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti