tiistai 11. marraskuuta 2008

VN Arvostelu: G-Senjou no Maou

Hieman vanhempi kirjoittamani arvostelu blogiltani tänne siirrettynä.

Nimi: G-Senjou no Maou
Englanniksi: The Devil on G-String
Genret: Draama, Romanssi, Thrilleri, (Komedia)
Ikäraja: 18+ (AO, Sisältää H-kohtauksia)
Kehittäjä: AkebeeSoft2
Julkaisupäivä: 24.4.2008
Kieli: Japani, (osittainen englanninkielinen fanikäännös tulossa)
Arvostelija: MetdragoidG-senjou no Maoun juoni seuraa pääasiallisesti Kyosuke Asaita, joka on paikallisen varsin tunnetun gangsterin lapsi. Vapaa-ajallaan Kyosuke kuuntelee klassista musiikkia ja auttaa isäänsä alamaailman kauppa-asioissa, koulua hän käy enemmänkin stressiään lieventääkseen. Kyosuken elämä kumminkin muuttuu, kun kaupunkiin saapuu kaksi varsin omaperäistä henkilöä, kansainvälinen rikollisnero joka tunnetaan nimellä ”Maou [Kuningas Demoni/Demoni]”, sekä Maouta jo varsin pitkään jahdannut omaperäinen etsivä Haru Usami. Ja varsin pian Kyosuke joutuukin näiden kahden henkilön väliseen ”kissa ja hiiri leikkiin” mukaan, johon myös Kyosuken kaveritkin ajautuvat ajanmittaan.
Tästä alkaa varsin dramaattinen tarina joka on täynnä juonenkäänteitä, ihmisten huonoja puolia, rakkautta ja juonittelua, johon on myös saatu mukaan pieniannos komediaakin. G-Senjoun tarina on jaettu kappaleisiin ja jokainen kappale itsessään keskittyy yhteen tarinan henkilöistä, vaikkakin tarinan pääpaino on lähes kokoajan Usamin ja Maoun välisessä konfliktissa. Tämä tuokin esille G-Senjoun yhden heikoimmista puolista, koska kokonaisuudessaan tarinan pääpaino on Usamin ja Maoun välisessä yhteenotossa, niin osiot jotka eivät tähän keskity ovat hieman heikompia. Toisin sanoen muiden henkilöiden kuin Usamin tarina (joka on selvästi päätarina) ovat hieman heikompia, koska ne eivät niinkään keskity tähän konfliktiin, mutta eivät ne silti ole huonoja ne vain eivät aivan yllä pelin päätarinan tasolle, jonka loistavasti kirjoitettu loppu viimeistään riipaise lukijan sydäntä ja jos ei niin voin sanoa että olet tunteeton henkilö.


Harun ja Maoun välinen "sodan" julistus


Äänimaailmansa puolesta G-Senjoun on myös loisto tavaraa. Ääninäyttelijät sopivat hyvin hahmojensa rooliin ja tuovat varsin hyvin näiden persoonallisuudet esiin, vaikka miinusta tulee siitä että itse Kyosuke ei ole ääninäytelty, mutta tämän antaa anteeksi, koska tämä on tavallinen käytäntö Erogejen maailmassa ja on sitten se eräs toinenkin asia… Erikoismaininnan myös ansaitsee pelin taustamusiikit jotka ovat erittäin loistavat ja monipuoliset. Nämä kappaleet vaihtuvat aina rauhallisesta ja dramaattisesta musiikista klassiseen ja jännitystä tuottaviin raitoihin. Lisäksi hienona silauksena löytyy myös pieniä remixejä muutamasta tunnetusta taustamusiikista.


Random häröilyä koululla


G-Senjoun heikoimmaksi osa-alueeksi voisi sanoa sen visuaalisen annin, vaikkei se nyt niin huonoa ole. Pelin hahmosuunnittelu on paikoin varsin tavanomaista (paitsi Harun suhteen, tahtoo tuollaisen tukaaaaan) ja useasti toivoisi että myös sivuhahmoille olisi tehty omat kuvansa. Tämä häiritsee etenkin kun nämä sivuhahmot ovat tapahtuma paikalla ja puhuvat eikä he ”ilmesty” kuvaan, mutta onneksi kohtausten määrä jossa nämä sivuhahmot esiintyvät ovat varsin vähäiset. Jotain voisi mainita myös pelin CG:stä jotka ovat erittäin hienosti ja maukkaasti tehtyjä, joiden ainut heikkous on niiden vähäisyys, koska muutaman kerran itse ainakin huomasin kohtauksia joihin olisi erittäin hyvin sopinut toisenlainen tausta tai CG. Lopuksi voisi vielä mainita että yksi asia missä pelin visuaalisuus loistaa ovat monet kasvojen ilmeet, jotka ovat välillä varsin loistavia ja hupaisia.


Maoulla tyyli hallussa


Loppusanoiksi voisin todeta että G-Senjou on erittäin kompakti paketti, joka tarjoaa erittäin loistavan ja tunteita herättävän tarinan hyvin esitettynä. Erityisesti asia missä mielestäni peli loistaa on sen loppu, joka on mielestäni yksi parhaimmista, kauneimmista ja sydäntäiriipaisevimmista jonka olen koskaan lukenut/nähnyt. Suosittelen peliä kenelle tahansa hyvästä tarinasta pitäville, vaikkakin eräs loppupään juonenkäänteistä saakin ajattelemaan että oliko se paras ratkaisu ja millainen tarinasta olisi tullut ellei asia olisi niin ollut. Kokonaisuudeltaan G-Senjou no Maou on erittäin loistava kokonaisuus ja kokeilemisen arvoinen kokemus.


Toi tukka.....


Sekailaisia mietteitä:
AGTH+Atlas toimivuus: 9+/10
Ja niille kenelle ei AGTH+Atlas menetelmä kelpaa niin niille voin iloikseni ilmoittaa että on tulossa fanikäännös pelin päätarinaan.
+ Mahtava loppu.
+ Harun tukka

Juoni: 9
Ääni: 9
Grafiikka: 8-
Kokonaisuus: 9-


Kukaan ei ryppyile Gonzou Asaille


Muu media: G-senjou no Maousta ei ole vielä tullut tätä arvostelua kirjoittaessa minkäänlaista käännöstä muuhun mediaan. Mutta käännös muuhun mediaan saattaa olla mahdollista joskus tulevaisuudessa, mutta vielä ei ainakaan ole edes minkäänlaisia huhuja.


G-Senjoun tarinan sydäntäriipaiseva päätös tulee varmasti herättämään jonkinlaisia tunteita lukijassaan ja jos ei saa niin olet luultavasti tunteeten heinäpaali.

G-Senjou no Maoun OP:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti