tiistai 14. huhtikuuta 2009

Anime Arvostelu: Clannad - After Story

Clannad - After Story


Pituus: 22 + 2 Jaksoa.
Genre: Komedia, Romanssi , Draama
aka: Clannad 2
Julkaistu: 03.10.2008 - 27.03.2009
Arvostelija: ZaNI






Clannadin toinen kausi. Kyoto-Animation jatkaa Key:n tunnetun visual novellin animoimista. Sarja jatkuu siitä mihin ensimmäinen kausi loppuu ja kertoo tarinaa kouluaikojen loppupuolella ja niiden jälkeen. Valmistumisensa jälkeen Tomoya hakeutuu töihin ja pääsee sähkö-alan yritykseen. Nagisa ja Tomoya muuttavat yhteen vaikka Nagisa sairastelee kuten ennenkin, jonka takia nagisa valmistuu vasta vuotta myöhemmin kuin Tomoya ja muut samalla luokalla olleet




Tomoya:lle tarjotaan töitä suuremmasta yrityksestä mutta siirto kariutuu viime hetkellä Tomoyan isän sekoiluihin ja vankilaan ajautumiseen. Tilanne ajaa Nagisan ja Tomoyon talouden heikoille
mutta he selviävät Tomoyon kovalla työllä ja Nagisan vanhempien tuella. Eräänä iltana Nagisa esittää toiveen Tomoyolle että hän haluaisi lapsen.




Clannadin toisessa kaudessa komedian lisäksi on tullut draama jonka avulla pyritään luomaan Key:lle ominainen vaikuttava ja taianomainen maailma, jossa onnistuttiin jopa entisiä Kyoanin ja Keyn tuotoksia paremmin.


Sarjan animaatiojälki on erittäin kaunista ja tarkkaa, Taustat ovat värikkäitä ja selviä, myös henkilöt on mallinnettu huolella ja Kyoanille totuttuun tyyliin.



Sarjan ääninäyttely on hyvin loistavaa ja hahmoille hyvin sopivia, Antaen vaikutelman että hahmot todella voisivat olla olemassa ja eläviä. Sarjan ääniefektit ovat kohdallaan mutteivat ihan pääse muun totetuksen tasolle mutta kuitenkin nitovat maailman upeasti yhteen.




Sarjan toteutus hipoo täydellistä, toinen kausi antaa upean jatkon jo alkuunsa upealle ensimmäiselle kaudelle, tuoden mukaan draamaa ja vakavoittamalla komediallista sarjaa. Toisen kauden draama oli sitä luokkaa että sitä ei kykene ihan heti unohtamaan , samalla kun se luo tietynlaista tasoa mihin monta muuta sarjaa tullaan vertaamaan ja olettaisin ettei monikaan samalle tasolle pääse. Sarjan henkilöiden välinen kemia on uskomattoman upeaa ja mahdollistaa katsojan samaistumisen henkilöihin. Sarjan visuaallisessa ilmeessä ei ole suuriakaan tapahtunut sitten ensimmäisen kauden mutta eipä se haittaa. Sarjan loputtua jäi erittäin haikea fiilis vaikka loppu olikin onnellinen, tämän tasoisia sarjoja ei tule ihan joka välissä vastaan.



Sarjan loppu oli hieman keinotekoisesti toteutetun oloinen mutta kuitenkin antoi sarjaan sitä tiettyä maagisuutta jota on totuttu jo edeltävissä Key:n VN:iin pohjautuvissa sarjoissakin näkemään





Arvosana: 10-

Plussat ja miinukset

+ Erittäin upea maailma
+ Uskomaton animaatio
+ Upea Äänimaailma

- Hieman kyseenalainen loppu monien mielestä


Key ja Kyoto-Animation... kuinka upeisiin sarjoihin tämä kaksikko vielä kykenee. Sarjat ovat kokoajan vain parantuneet vaikka yksikään ei vielä ole huono ollut. Little Busterssin animea odotellessa , toivottavasti Kyoani aloittaa kohta sen animoimisen.

Kommentti Metdragoid: Loistava sarja, myönnän, mutta omasta mielestäni ei aivan 10- arvoinen, jotain siinä 9- tai 9 paikkeilla omasta mielestäni. Olisivat voineet joitain asioita hieman selvemmin kertoa. Ja jätän oman mielipiteeni eräästä spoilerista kertomatta, mutta sanon että sen nyt olisin voinut toteuttaa jotenkin muulla tavalla. Ja Little Busters > Clannad, tai oikeammin kunhan se vain tulee Rewrite > LB > Clannad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti