sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Anime Talvikauden prevuja 2009:

Akikan:
Genret: Komedia, Romanssi, Koulu
Kirjoittanut: Metdragoid

Ulkoisesti Akikan vaikuttaa varsin tavalliselta kouluun sijoittuvalta pienen budjetin omaavalta haaremi koulu sekoilulta, jossa on absurdi idea. Mistä ikinä mahtoi tulla idea juomatölkeistä jotka muuttuvat tytöiksi niistä juotaessa? Vaikka akikan onkin varsin tavanomainen, onnistuu se olemaan varsin viihdyttävä, koska suurimmalla osasta hahmoista ei näyttäisi kaikki olevan täysin kunnossa pääkopassaan ja päähenkilöllä on kerrankin hieman munaa eikä ole täysnyhverö, kuten suurimmalla osalla tämän tyyppisten sarjojen päähenkilöillä on tapana olla. Ja vaikka animaatio jälki sarjassa ei ole mitään palkintoja ansaitsevaa ajaa se asiansa, lisäksi ääninäyttelijät onnistuvat tekemään mainiotakin työtä.

Tuomio: Positiivinen yllätys
White Album:
Genret: Yliopisto , Romanssi ja Idooli
Kirjoittanut: ZaNI

Sarja kertoo Touya:sta, yliopistossa opiskelevasta miehestä jonka mielitietty Yuki on päässyt maailman maineeseen pääsemällä osaksi tunnettua bandiä. Tämä tietysti vie Touyan ja Yukin yhdessä olo ajan lähes minimiin kuun Yuki on lähes koko ajan nauhoituksissa ja keikoilla. Samalla kun Touya yrittää saada ansioita tekemällä hanttihommia siellä täällä jotta saisi vuokransa ja koulumaksunsa maksettua. Sarjan juoni ei oikeen pääse yllättämään mielenkiintoisuudellaan, eikä animaatio oikeen tunnu olevan ajan tilanteen vaatimalla tasolla. Musiikit ovat kuitenkin ihan hyviä ja ääninäyttely on kohdallaan.

Tuomio: Keskinkertainen ( katso jos ei ole parempaa tekemistä sarja )


Maria Holic:
Genret: Komedia, Romanssi, Koulu, Shoujo-ai?, Traps?
Kirjoittanut: Metdragoid

Ota poikafobiainen tyttö ja lähetä hänet pelkästään tytöille tarkoitettuun kouluun… Ja kun tyttö vielä haluaa löytää sen oikean ja löytää hänet… Okei ei vielä mitään uutta… Mutta sitten kyseinen tyttö paljastuukin pojaksi ja vielä varsin pahansuovaksi sellaiseksi, josta sitten alkaa kaiken näköistä sekoilua. Tällaisesta tilanteesta saattaa kehkeytyä jotain tai sitten ei, mutta huumori oli kyllä menevää ja sarja vaikuttaa kaikin puolin katsottavalta, mutta ei mitenkään erikoiselta. Äänimaailma ja animaatio tasokin oli laadukasta.

Tuomio: katsomis kelpoinen

Asu no Yoichi!:
Genret: Shounen, Haaremi , Toiminta, Komedia
Kirjoittanut: ZaNI

Karasuma Yoischi on elänyt koko nuoruutensa isänsä kanssa vuorella. Hän hallitsee taistelulajit hyvin ja tulee toimeen luonnossa. Eräänä päivänä hänen isänsä toteaa hänelle että hän ei voi enää oppia täällä mitään ja hänen tulisi lähteä kaupunkiin. Hän päätyy neljän siskoksen luokse asumaan. Yoichille joka on ikänsä asunut erakoituneena vuorilla tämä on uusi kokemus josta varmasti irtoaa hyvää tarinaa. Sarjan musiikit ovat kohdalaan mutteivat mitenkään erityisiä. Sarjan animaation ollessa kohtuu mukavaa katseltavaa

Tuomio: Ellei sorru liian pahaksi haaremisarjaksi niin voi olla hyväkin
Kurokami the Animation:
Genret: Toiminta , Taistelulajit , Seinen , Koulu
Kirjoittanut: ZaNI


Keita Ibuki on normaali koulupoika jonka äiti on kuollut hänen ollessaan pieni. Keita asuu yksinään ja saa tarvitsemansa rahat isältään. Hänen lapsuusaikainen ystävänsä Akane käytännössä huolehtii hänestä. Sarjan toiminta alkaa siitä kun keitan ystävä tapaa aivan itsensä näköisen henkilön, jolloin alkaa tarina kiertää tarinaa että vain yksi saman näköinen voi elää tässä jatkumossa ja näiden henkilöiden kohtaamisen jälkeen toinen tulee kuolemaan. Sarjaan ilmestyy vielä Kuro niminen yliluonnollisia voimia omaava tyttö. joka tuntuu vihaavan veljeään yli kaiken. Sarjan Animaatio on mukavaa ja jopa taustat on piirretty tarkasti. Musiikit ovat mukavan vaudikkaita ja sopivat toiminnalliseen sarjaan.

Tuomio: Vaikuttaa hyvältäSlayers Evolution-R
Genret: Fantasia, Komedia, Toiminta
Kirjoittanut: Metdragoid
Osa 2 Slayers revolutien projektista eli toinen puolisko Slayers Revolutionista.

Slayers Evolution-R jatkuu siitä mihin Revolution jäi, on myös suositeltavaa tuntea aikaisemmat teokset ennen kuin alkaa katsomaan Evolution-R:ää, koska jo ensimmäisessä jaksossa oli referenssejä edellisiin sarjoihin ja osat vitsit saattaa jäädä pimeän peittoon. Evolution-R jatkaa tuttua slayers linjaa kaikin puolin ja kunhan pokotaan ei keskity liikaa tällä kertaa niin sarjan luulisin tulevan olevan viihdyttävää slayers menoa. Ekan jakson Dragon Slave? Check. Linan yli reagointia? Check. Gourry hukassa ja Zel liian vakava? check. Vakava ja Komediallinen? check. Juu, kyllä se slayers näyttäisi olevan.

Tuomio: Dragon Slave (Ohohoohhohohohohoooo~)[Jos ei Slayers ole ennen napannut, niin ei se luultavasti nappaa nytkään. Ja uusien tulokkaiden kannattaa tutustua aikaisempiin teoksiin ennen tätä, mutta Slayers faneille pakkokatsoa, mutta jos vain kaipaa jotain hyvää fantasia sarjaa ja ei pelkää, että on nimien puolesta hukassa, niin siihenkin Evolution-R kelpaa]
Sora o Miageru Shoujo no Hitomi ni Utsuru Sekai
Genret: Fantasia, koulu, Taika
Kirjoittanut: ZaNI


Munto:n televisio sarja alkoi viimein. Sarja vaikuttaa kertovan ainakin alkuun elokuvien tarinan, kenties sitten näemme jatkoa elokuvien tarinalle. Sarja kertoo Yumemista tytöstä joka on elänyt kohtuu normaalia elämää mutta hän näkee taivaalla valtavan maa kappaleen. Tämän toisessa ulottuvuudessa olevan kappaleen päällä on "Magical Kingdom" jonka asukkaat käyvät sotaa muita tämän ulottuvuuden asukkaita vastaan. Tämän seurauksena Magical Kingdom on alkanut vajoamaan kohti maata ja mahdollisesti tuhoaisi koko maapallon. Tässä on vaihe jossa Magical kingdomin kuningas Munto saa selville että Yumemi on ainoa joka voi auttaa heitä. Tästä alkaa mielenkiintoinen tarina. Sarja vaikuttaa mukavan hyvin tehdyltä vaikkei ehkä ihan sillä tasolla jota voisi Kyoto Animationilta odottaa vuonna 2009. Sarjan musiikit tuntuvat olevan kohdillaan.

Tuomio: elokuvat katsoneelle pakko katsoa sarja ja muillekkin suositeltava
Koukaku no Regios
Genret: Fantasia, koulu, Taika, Toiminta, Seikkailu
Kirjoittanut: ZaNI

Maailma on saastunut ja saasteen takia on syntyt suuria hirviöitä ja muita mutta myös
saasteen seurauksena ihmiset ovat saaneet erikois kykyjä joilla he taistelevat hirviöitä vastaan.
Kaupunkit ovat eristäytyneet suoja kuorien sisään turvaan hirviöiltä ja elämään normaalia elämäänsä. Kouluissa opetellaan hirviötä vastaan taistelua ja muuta elmän tärkeitä asioita.
Sarjan päähenkilö Lei-Fon Alseif tulee kouluun opiskelemaan yleistietoa mutta ajautuu puolittain pakotettuna opiskelemaan taistelua. Sarjan animaatio ja musiikit vaikuttavat mukavilta mutteivat mitenkään erikoisilta. ääninäyttely on mukavaa


Tuomio: Parempaa keskitasoa, katsottava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti