tiistai 31. maaliskuuta 2009

VN/peli previkka: Baldr Sky: Dive1 "Lost Memory"

Baldr Sky: Dive1 "Lost Memory"
Genre: Action, Sci-fi, Drama, (komedia)Baldr Sky on GIGA:n Team Baldrheadin kehittämä VN shmup hybridi, ja jatkoa jokseenkin tunnetulle Baldr sarjalle. Joten lisää Simulcrum (mechat joita sarjan henkilöt ohjaavat) toimintaa cyberavaruudessa.

Pelin päähenkilö Kou Kadokura on opiskelija tai ainakin luuli olevansa, kun yllättäen herätessään hän huomaakin olevansa keskellä cyberavaruuden taistelutannerta (kuolema cyberavaruudessa aiheuttaa myös henkilön oikean ruumiin kuoleman), asiaa ei myöskään auta pian hänen henkensä pelastava nainen, joka kutsuu häntä luutnantiksi. Muutamien kohtausten jälkeen ja päästen hädintuskin elossa ulos cyberavaruudesta Kou huomaa, että ainut asia minkä hän muistaa on oman nimensä ja sen että hänen pitäisi olla opiskelijana eräässä opistossa. Eikä tämä taisteluun tottunut palkkasotilas, joka oli nähtävästi osallistunut johonkin varsin salaiseen operaation, mikä oli mennyt mönkään, aiheuttaen muistivaurion hänen aivoihinsa. Käytyään alamaailmassa olevan tohtorin luona hänen muistinsa alkaa pikkuhiljaa palautua. ”Harmaa Joulu” tämä tragedia, joka varsin pian tulee Koun korviin, muuttaa kuitenkin hänen elämäänsä, oli se sitten hänen menneisyytensä tai nykyisyytensä.

Tuossa lyhyt juoni kuvaus siitä miten Baldr Sky alkaa. Alun perusteella Baldr Sky vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta teokselta juoneltaan ja ilmapiiriltään. Juoni onkin jaettu kahteen osaan, Koun kouluvuosiin, jotka pikku hiljaa alkaa palautumaan hänen mieleensä ja joka vääjäämättä jatkuu kohti ”Harmaata Joulua”. Toinen osa juonesta tapahtuu Koun nykyisyydessä, jossa hän yrittää pärjätä ilman muistiaan ja selvittää sitä mitä hän oli tekemässä juuri ennen muistin menetystään ja miksi hänestä tuli palkkasotilas. Tarina itse ei edes yritä peitellä sitä, että ”Harmaa Joulu” vaikutti Kouhun varsin traagisesti, vähän väliä muistuttaen siitä kuinka hänen sydämensä tuntuu halkeavan, kun hän yrittää muistaa. Myöskään sekään ei luo toivoa, että kaikki henkilöt näyttävät tuntevat Koun varsin kylmänä palkkasotilaana joka yksimielisesti jahtasi, jotain johtolankaa, minkä hän oli löytänyt ”Harmaasta Joulusta”. Täten Koun valoisat muistot kouluajoistaan, jotka palautuvat pikku hiljaa ja lähestyvät ”Harmaata Joulua” luovat Baldr Skyhyn varsin vääjäämättömän epätoivon tunteen. Kuten monet nykyisyydessä olevat henkilöt ja tuttavat ovat Koulle sanoneet:

”Olisiko hän onnellisempi, jos hän vain unohtaisi kaikki kivuliaat muistot?”

Baldr Skyn tuotantoarvot ovat myös varsin hyvät. Grafiikkojen ollen varsin taitavasti piirrettyjä ja erikoistehosteissakaan ei ole säästelty. Kaikkea säestää vielä varsin tunnelmallinen ja sopiva musiikki. Bonus pisteitä myös täydestä äännäyttelystä, kyllä Koukin on ääninäytelty.


Koun muistot hänen iloisista kouluvuosistaan ja hänen välillä varsin vaaralliseksikin menevä nykypäivän elämä ovat varsin voimakasta kontrastia toisilleen. Ja tieto vääjäämättömästä kohtalosta tuo varsin painostavan tunnelman paikoitellen koko teokseen.

Pelillisesti Baldr Sky jatkaa muiden sarjan pelien kanssa samaa rataa, jossa kustomoit oman simulcrumisi (sarjan mechat) laajalla valikoimalla aseita ja iskuja, jonka jälkeen hyppäät Virtuaaliavaruuteen antamaan kaikelle vastaan tuleville turpiin ja lujaa (varsin addiktiivista menoa).Tuomio: Huipputavaraa, ehdottomasti suositeltavaa pelaamista/lukemista

I have not forgetten it. That the irreplaceable "sky" was there...Bladr Skyn OP, sekä hieman esittelyä pelin toiminta tilasta


Arvostelu tulee sitten joskus kunhan saan luettua/pelattua kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti