tiistai 7. huhtikuuta 2009

Anime Arvostelu: To Aru Majutsu No Index

To Aru Majutsu no Index


Pituus: 24 Jaksoa.
Genre: Toiminta, Taika , Komedia
aka: A Certain Magical Index , Index
Julkaistu: 05.10.2008 - 19.03.2009
Arvostelija: ZaNI


Sarja kertoo Kamijyo Toumasta, Touma käy koulua kaupunkissa jossa asuu pelkästään opiskelijoita, maailmassa jossa taikuus on normaalia ja käytännössä kaikki omaavat erintasoisia taikuus kykyjä. Touma on tässä asiassa täysin toivoton ja kaikki luulivatkin että touma ei kykene mihinkään, mutta Touman erityiskyky on "Imagine Breaker" , kyky jolla Touma voi oikealla kädellään perua kaikki taikuuteen liittyvän.

Sarja alkaa kun touma löytää parvekkeen kaiteeltaan mysteerisen tytön, Index:in. Index on Englannin kirkon nunna jolle on uskottu tehtäväksi vahtia 103 000 kirjaa. Tilanteesta oudon tekee se että Index osaa nämä ulkoa joten hänen ei tarvitse istua missään vahtimassa niitä. Tämä kuitenkin tekee sen että Index:iä jahdataan kirjojen sisältämän viisauden takia.Touma ajautuu suojelemaan Indexiä ja näin ollen useisiin taisteluihin. Joista kuitenkin tulee monia uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia ja Touma saa kuulla lisää Indexin historiasta.
Sarja on hyvin toteutettu, animaatio ja piirto on hyvää ja yksityiskohtaisen tarkkaa. Sarjan musiikit ovat hyviä ja sopivat mukavasti tunnelmaan lisäten tunnelmaa sopivasti. Sarjan ääninäyttely on hyvää ja sopii hahmoille. Sarjan hahmot tulevat jakamaan mielipiteitä siinä missä Touma on perus hidas, tyhmä ja aina pari askelta jäljessä asioissa kuten yleensäkkin tämän tyyppisissä sarjoissa, on Index pirteä , innokas jopa rasittava mutta kuitenkin mukavan persoonallinen.
Sarja on hyvä johtuen sen mielenkiintoisesta aiheesta, hyvästä toteutuksesta , omallalaillaan persoonallisista hahmoista , laadukkaasta piirrosta ja sarjaan ja tilanteisiin sopivasta musiikistaan. Sitä jotain sarja kuitenkin jäi kaipaimaan ollakseen täydellinen ja sarjan tarinat ajelehtivat välillä tyystin ilman päämäärää ja selitystä
Arvosana: 8½

Plussat ja Miinukset

+ Musiikit
+ Ääninäyttely
+ Piirros


- Ajoittain hieman hyppelevää tarinan kerrontaa


Sarjan katsomista voi suositella jos tämän tyylliset sarjat uppoavat, itse jään innolla odottamaan sarjan side storya


Metdragoid: Liian geneerinen makuuni, vaikka hyvät tuotantoarvot kyllä omaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti